Način pripreme
Patlidžane prepolovite po dužini, posolite i ostavite da se cede 30 minuta do 1 sat. Izdubite unutrašnjost i iseckajte je na male kockice.
Propržite deo luka i kockice patlidžana, dodajte mleveno meso i začinite.
Ostatak crnog luka kratko propržite sa belim lukom, pa dodajte pasirani paradajz.
Začinite origanom/ili začinima po želji i ostavite da se krčka na šporetu.
Patlidžane poređajte u nauljeni pleh, prelijte ih sa malo ulja i napuniti mlevenim mesom.
Zatim ih prelijte paradajz sosom. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 30 minuta, pa pospite kačkavaljem, ugasite rernu i ostavite pleh unutra oko 10 minuta.
Ako vam se dopada recept, probajte naše recepte za Imam bayildi ili druga naša jela od mlevenog mesa kao što su musaka sa patlidžanom ili ovih đuveč sa mlevenim mesom i povrćem.