Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjeni Patlidžan»Patlidžan sa mlevenim mesom i mocarelom

Patlidžan sa mlevenim mesom i mocarelom

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5871912k129
Patlidžan sa mlevenim mesom i mocarelom
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
03/01/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Sakupili smo nešto najomiljenije za jelo u jedan tanjir i dobili smo ovaj patlidžan"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komada
  • mleveno meso - 300 g
  • luk - 1 mala glavica
  • beli luk - čen
  • parmezan - 50 g
  • prezle - 2 kašike
  • mocarela - 1 komad, 125 g
  • vino - 2 kašike, belo
  • biber - prstohvat
  • peršun - prstohvat
  • peradajz - 1 komad, mali
  • za sos od paradajza
  • paradajz - 400 g, narendan
  • maslinovo ulje - 1 šolja
  • biber - prstohvat
  • šećer - prstohvat
  • so - prstohvat
  • beli luk - čen
  • čeri paradajz - 3 - 4 komada
  • voda - 1 šolja, topla
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite patlidžan na dve polovine. Kašičicom izdubite unutrašnjost ostavljajući bar po santimetar od zidova. Posolite i ostavite da se ocedi od gorke vode. Isecite izdubljenu unutrašnjsot na male parčiće. Usitnite malu glavicu luka.

U tiganj sipajte šolju maslinovog ulja, dodajte luk i zapržite na kratko.

Razmutite sa malo vode mleveno meso, dodajte je u tiganj i pržite dok ne promeni svoju boju. Prelijte sa nekoliko kašika belog vina sačekajte dok ne ispari alkohol. Stavite isečenu unutrašnjost patlidžana, oljušten i od semenki očišćen isečen paradajz.

Začinite prstohvatom bibera, prstohvatom peršuna i istucanim čenom belog luka. Poklopite posudu, disntajte nadev dok ne ostane na masnoći. Sklonite s vatre i dodajte preze i narendan parmezan. Homogenizujte sastojke dobro. Napunite posoljene polovine patlidžana.

U široku plitku šerpu sipajte narendan paradajz, Dodajte šolju tople vode.

Začinite prstohvatom bibera, prstohvatom šećra, solju i iseckani čenom belog luka. Ubacite u posudu nekoliko čeri paradajza. Sipajte šolju maslinovog ulja i stavite patlidžan. Poklopite posudu i kuvajte jelo oko 40 minuta.

Pet minuta pre nego što sklonite s vatre stavite preko svake polovine patlidžana isečene parčiće mocarele.

Servirajte patlidžan sa mlevenim mesom i mocarelom topao!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: