Način pripreme
Svo povrće operite i stavite u multi praktik i sitno iseckajte. U ekspres lonac sipajte malo ulja i kratko prodinstajte povrće.
Sipajte vodu, stavite pasulj i začine. Zatvorite lonac i kuvajte 10 minuta.
Za to vreme pripremite zapršku. U šerpu stavite ulje i sačekajte da se zagreje.
Dodajte alevu papriku i pržite je, ali pazite da ne zagori.
Ako je potrebno, smanjite toplotu. Stavite brašno i sačekajte nekoliko minuta. Isključite i ostavite na stranu.
Otvorite ekspres lonac, ali sačekajte da para prvo izađe. Dodajte zapršku sa paradajz pireom, dobro promešajte i vratite čorbu od pasulja na vatru 1-2 minuta. Isključite i poslužite.
Janija od pasulja za 15 minuta je veoma ukusna.
Probajte i bakinu janiju od pasulja ili naučite kako se pravilno kuva pasulj.