Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Pasirana čorba od zrelog pasulja sa zaprškom

Pasirana čorba od zrelog pasulja sa zaprškom

Emilia YankulovaEmilia Yankulova
Početnik
7719
Pasirana čorba od zrelog pasulja sa zaprškom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
135 min.
Porcije
5
"Hranljiva krem supa od zrelog pasulja, koja se izuzetno lako priprema i izuzetno je ukusna"

Potrebni sastojci

  • zreo pasulj - 300 g
  • šargarepa - 2 komada
  • luk - 1 glavica
  • ulje - 2 kašike
  • nana - 1 kašika
  • so - po ukusu
  • Za zapršku
  • brašno - 2 kašike
  • mleko - 1 šolja, sveže
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro skuvajte pasulj sa seckanim lukom i šargarepom, ispasirajte, malo po malo razblažujući vodom u kojoj se kuvao.

Na zagrejanom ulju propržiti brašno, razblažiti mlekom i po potrebi bujonom od kuvanja, pa dodati u izgnječeni pasulj.

Posolite i kuvajte čorbu od pasulja još 5-6 minuta, pa je začinite izmrvljenom nanom i poslužite uz pržene komade hleba.

Ako vam se sviđa recept, obavezno isprobajte naše druge predloge za ukusnu janiju od pasulja, čorbe od pasulja ili ovaj pasulj u rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: