Način pripreme
Paprike očistiti i oprati, odstraniti drške i semenke, posolimo ih iznutra. Probušite ih vrhom oštrog noža.
Pečurke se očiste i iseku na male komade. Narendajte šargarepu. Luk takođe.
Pomešajte u dubljoj posudi, dodajte so i maslinovo ulje, biber i alevu papriku, seckani peršun.
Mleveno meso se razblaži sa malo vode, oko 50 ml, da se doda i pomeša sa povrćem.
I onda ovom smesom napunite paprike. U posudu multikukera poređajte ukusne punjene paprike.
Zaliju se vodom i kuvaju na programu za povrće. Dovoljno je da se potpuno skuvaju.
Po završetku programa dodajte kiselo mleko umućeno sa jajima i kapljicom sirćeta, da se sos ne bi zgrudvao.
Dovoljno je staviti smesu u vreli bujon, nije potrebno da se kuva.
Paprike punjene pečurkama i mlevenim mesom u multikukeru servirala sam posute sa još peršuna.
Ako vam se dopadaa recept, probajte naše druge predloge za punjene paprike, kao što su ove klasične punjene paprike sa mlevenim mesom i pirinčem ili naše posne punjene paprike.