Način pripreme
Za pripremu kore umutiti mikserom 6 belanaca sa 6 kašika šećera, pa dodati 80 g mlevenih oraha, 1, 5 kašiku brašna i 1/2 kesice praška za pecivo.
Izliti smesu na pleh prekriven papirom za pečenje i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 15 minuta. Na isti način ispeći još dve kore.
Za pripremu prvog fila umutiti žumanca sa šećerom, dodatak pudinge i malu količinu od ukupne mleka.
Ostatak mleka staviti na šporet, pa kada proključa uliti navedenu smesu. Kuvati dok se ne zgusne, pa presuti u činiju da se ohladi.
U ohlađen fil dodati margarin za kolače i šećer u prahu i penasto umutiti. Zatim umešati i mleveni plazma keks.
Drugi fil se priprema tako što se umuti slatka pavlaka prema uputstvu. Zatim joj se doda kisela pavlaka i mleko, a nakon toga i mleveni keks. Treba da se dobije glatka smesa, koja se lako razmazuje.
Na prvu koru naneti trećinu fila od žumanaca, pa posuti trećinom višanja.
Zatim premazati filom od slatke pavlake i preklopiti narednom korom. Postupak ponoviti još dva puta kako bi se utrošio sav materijal.
Tortu ostaviti u frižideru da se stegne, a zatim umutiti šlag u prahu prema uputstvu sa kesice i dekorisati po želji.
Neka vam je slatko uz tortu sa plazma keksom i višnjama