Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Dužičasta pastrmka sa začinima iz rerne

Dužičasta pastrmka sa začinima iz rerne

ZoriZori
Guru
8932865k
Dužičasta pastrmka sa začinima iz rerne
Fotografije: Zori
4 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Servirajte dužičastu pastrmku sa začinima iz rerne uz salatu i vino po izboru. Život je predivan"

Potrebni sastojci

  • dužičasta pastrmka - 2 komada, oko 450 g svaka (kalifornijska pastrmka)
  • so
  • biber melanž - miks crni, roze i beli
  • čili - krupnije samleven, po ukusu
  • beli luk - 3 čena
  • ruzmarin - 3 struka
  • majčina dušica - 2 struka
  • bosiljak - 2 struka
  • menta - 2 struka
  • kovrdžavi peršun - 3 - 4 struka, svež
  • ulje - 4 supene kašike
  • paradajz - 2 komada, tvrđi
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremite sveže začine, operite i ocedite od vode.

Očišćenu i opranu dužičastu pastrmku (svežu, očišćenu od unutrašnjost i krljušti) osušite i napravite oštrim nožem 3-4 dijagonalna proreza sa obe strane.

Obložite pleh za pečenje papriom i stavite pastrmke u nju

Pospite ribe mlevenim miksom bibera (crni, roze, beli), solju i krupnije samlevenim čilijem. Prstima stavljajte začine u proreze i po koži i u trbuh ribe. Prelijte svaku tankim mlazom maslinovog ulja ili ulja.

Čenove belog luka oljuštite i isecite na ne mnogo debele krugove. Rasporedite po dva kruga u stomak pastrmke, preostale stavite ispod.

Začine rasporedite ponovo u stomak pastrmke i na kraju prelijte odozgo uljem ili maslinovim uljem.

Stavite pleh u sredinu prethodno ugrejane rerne na 200 stepeni i pecite pastrmku dok ne budu gotove oko 30 minuta ili dok ne dobiju hrskavu koricu - videćete po očima kad su gotove, postanu mlečno bele.

Servirajte dužičastu pastrmku sa začinima iz rerne sa salatom i vinom po vašem izboru!

Prijatno!

Pogledajte još kulinarskih tajni ukusne pastrmke, kao i kako da očistite pastrmku.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: