Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Đuveč»Pasulj sa dimljenim rebrima u đuvečari

Pasulj sa dimljenim rebrima u đuvečari

RalitsaRalitsa
Početnik
5125
Pasulj sa dimljenim rebrima u đuvečari
Fotografije: Ralitsa
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
210 min.
"Pasulj sa dimljenim rebrima u đuvečari - zimski san svakog muškarca"

Potrebni sastojci

  • pasulj - 500 g
  • dimljena rebra - 800 g
  • luk - 1 velika glavica
  • šargarepa - 2 komada
  • zelene paprike - 1
  • beli luk - 2 čena
  • paradajz - 1 veliki
  • so
  • dimljena aleva paprika
  • nana
  • brašno - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

500 grama pasulja operemo i prelivamo hladnom vodom. Potopimo ga na 12 sati. Nakon toga vodu prospemo, sipamo novu i stavljamo u šerpu da provri.

Ponovo prosipamo vodu a pasulj operemo i prebacujemo u glinenu đuvečaru.

U njega dodajemo sitno iseckanu glavicu luka, 2 šargarepe, 1 zelenu papriku i 2 cela čena belog luka, 1 veliki izrendani paradajz.

Začini su biber, dimljena aleva paprika, nana i so. Odozgo stavljamo dimljena rebra.

Sipamo ulje odokativno i vodu dva prsta iznad pasulja u đuvečari. Đuvečaru poklopimo i stavljamo u hladnu rernu.

Prvih pola sata na 220 stepeni, nakon toga smanjimo temperaturu na 150 stepeni i tako 3 sata.

Na kraju umutimo supenu kašiku brašna sa vodom i dodajemo u pasulj sa dimljenenim rebrima u đuvečari, promešamo i vraćamo u rernu na još 15 minuta.

Pogledajte još kako se pravilno kuva pasulj i ekonomične ideje sa pasuljem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: