Paprike punjene orzom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8773193k
Paprike punjene orzom
Fotografije: Albena Asenova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
5
"Punjene paprike, aromatične i ukusne, ništa manje od onih sa pirinčem - probajte nešto novo"

Potrebni sastojci

  • paprike - 10 komada
  • orzo - 1 šolja
  • so
  • ulje - 4 kašike
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • pečurke - 200 g
  • paradajz - 2 komada
  • univerzalni sos - 2 kašike
  • biber - 1/2 kašičice
  • kačkavalj - rendani za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite paprike na pola po dužini. Očiste se od semenki, pa minut-dva se blanširaju u ključaloj vodi.

U tiganju zagrejte ulje i propržite očišćene i iseckane pečurke. Čim dobiju svetlo zlatnu boju, dodajte sitno seckani luk i šargarepu. Nekoliko puta promešajte i kada omekšaju dodajte pasirani paradajz.

Dok se povrće prži, skuvajte arpa fidu u loncu slane vode. Orzo testenina se ocedi od vode i prebaci u tiganj sa povrćem.

Nadev se kuva 3-4 minuta, pa se njime napune prokuvane paprike, koje se ređaju u nauljeni pleh. Na svaku papriku pospite rendani kačkavalj.

Sipajte oko pola šolje vode u pleh i stavite ga u rernu. Punjene paprike se peku na 200 stepeni oko 45 minuta. Služe se kao prilog ili glavno jelo.

Pogledajte i još ukusnih ideja za posne punjene paprike i paprike punjene pasuljem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: