Način pripreme
Isecite paprike na pola po dužini. Očiste se od semenki, pa minut-dva se blanširaju u ključaloj vodi.
U tiganju zagrejte ulje i propržite očišćene i iseckane pečurke. Čim dobiju svetlo zlatnu boju, dodajte sitno seckani luk i šargarepu. Nekoliko puta promešajte i kada omekšaju dodajte pasirani paradajz.
Dok se povrće prži, skuvajte arpa fidu u loncu slane vode. Orzo testenina se ocedi od vode i prebaci u tiganj sa povrćem.
Nadev se kuva 3-4 minuta, pa se njime napune prokuvane paprike, koje se ređaju u nauljeni pleh. Na svaku papriku pospite rendani kačkavalj.
Sipajte oko pola šolje vode u pleh i stavite ga u rernu. Punjene paprike se peku na 200 stepeni oko 45 minuta. Služe se kao prilog ili glavno jelo.
Pogledajte i još ukusnih ideja za posne punjene paprike i paprike punjene pasuljem.