Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjene paprike»Paprike punjene pasuljem

Paprike punjene pasuljem

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64817250
Paprike punjene pasuljem
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
10
"Badnje veče je nemoguće ako na sto nisu stavljene paprike punjene pasuljem!"

Potrebni sastojci

  • paprike - 10 komada, suve ili sveže
  • pasulj - oko 250 g
  • luk - 1 kg
  • piskavica
  • nana
  • čubar
  • aleva paprika
  • so
  • maslnovo ulje - oko 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Natopite pasulj prethodno veče u vodi, a sledećeg dana ga skuvajte u malo soli i masnoće dok ne bude gotov. U dubokoj posudi zagrejte masnoću.

Iskoristite koliko je neophodno da se isprži kilogram luka, koji je prethodno iseckan. Čim luk omekša, sipajte oceđen skuvani pasulj i začinite nadev piskavicom, nanom, čubrom, alevom paprikom i solju po ukusu.

Promešajte dobro i sklonite s ringle. Napunite paprike smesom od pasulja i poređajte ih u podmazanu posudu za pečenje. Stavite da se peku u umerenoj rerni dok ne budu gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: