Način pripreme
Sveže ubrano i oprano zeleno lisnato povrće iz bašte sitno iseckati.
Pirinač operemo nekoliko puta (po želji, možemo ga prethodno potopiti na pola sata ili 1 sat) i u pleh sipamo listove maslačka, rukolu i nanu.
Drvenom varjačom pomešajte himalajsku so, maslinovo ulje, mleveni biber i sušenu nanu (po želji), pazeći da se svi sastojci ravnomerno izmešaju.
Sipamo vodu, koju prethodno odmerimo šoljama. Pečemo jelo na 250 stepeni oko 40 minuta. U 20-tom minutu dobro je promešati i okrenuti pleh, pa samo kuvati dok ne bude gotovo i blago zapečeno.
Može se uključiti u veganski meni ili ako želite da ga poslužite sa kiselim mlekom!
Posni pirinač sa prolećnim zelenilom koji se lako priprema!
Ako volite pirinač, isprobajte naše druge recepte za posni pirinač, pirinač sa pečurkama ili pirinač sa spanaćem.