Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pečurke u maslacu»Dinstane pečurke sunčanice sa maslacem i šafranom

Dinstane pečurke sunčanice sa maslacem i šafranom

Albena AtanasovaAlbena Atanasova
Šef kuhinje
8920674
Dinstane pečurke sunčanice sa maslacem i šafranom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
3
"Neverovatna kombinacija ukusne pečurke sunčanice sa maslacem i šafranom, kojom ćete očarati svakog gosta."

Potrebni sastojci

  • pečurke sunčanica - 3 komada
  • mladi luk - 2 stabljike
  • beli luk - 1 čen
  • peršun - 1 veza
  • maslac - 100 g
  • šafran - 0, 3 g
  • so - po ukusu
  • biber - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Sveže ubrane šumske pečurke Sunčanice dobro operite. Isecite kape na male komade.

Sitno iseckajte mladi luk, peršun i beli luk.

Zagrejte ulje u dubokom tiganju. Dodajte pečurke, luk i beli luk. Posolite i dinstajte sastojke. Promešajte da sjedinite luk, beli luk i sunčanice. Pečurke će pustiti sok, koji treba da ispari i da jelo ostane samo na ulju.

Kada pečurke porumene, dodajte biber, peršun i šafran. Pržite 1-2 minuta uz intenzivno mešanje.

Pečurke sunčanice su spremne. Jelo servirate toplo. Možete ih koristiti i kao prilog za šnicle.

Uživajte u aromatičnoj kombinaciji pečuraka sa maslacem i šafranom.

Pogledajte i kako da napravite pohovane sunčanice ili pročitajte naše savete za kuvanje sunčanice.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: