Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Jagnjeća čorba»Špagete sa piletinom i povrćem

Špagete sa piletinom i povrćem

kasidy_blaizkasidy_blaiz
Početnik
21
Špagete sa piletinom i povrćem2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
4
"Špagete i piletina - ljubav na italijanski način, ali i na naš"

Potrebni sastojci

  • špagete - 1 pakovanje
  • beli luk - 3 čena
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 3 komada
  • tikvice - 1 komad
  • kupus - pola malog kupusa
  • pileće grudi - oko 700 g
  • so - 3 kašičice
  • šećer - 2 kašičice
  • ulje - oko 200 ml
  • sirće - 1 kašika
  • aleva paprika - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • kumin - po ukusu
  • origano - po ukusu
  • čubar - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Piletina se iseče na tanke trake i ostavi da se marinira u sosu od 100 ml ulja, sirćeta, 1 kašičice šećera, aleve paprike, bibera, kumina, origana, čubra i 1 kašičice soli

Crni i beli luk se oljušte i naseckaju na sitno, pa se prže na ulju. Tikvica se opere i narenda - pa se nakon toga ostavi da se voda iz nje ocedi. Šargarepa se oljušti i narenda - zatim se prži sa lukom i belim lukom.

Kada šargarepa omekša, dodaje se oceđena tikvica i sve se zajedno prži. Dodaje se 1 kašičica šećera i 1 kašičica soli.

Čim se tikvica zaprži, dodaje se kupus, prži se oko 2-5 minuta, pa se skloni sa ringle.

Marinirana piletina se stavlja u drugi tiganj - zajedno sa marinadom i prži se dok ne dobije zlatastu boju.

Kada su pileće grudi gotove, vodu sa 1 kašičicom soli stavite da provri i skuvaju se špagete, ne treba da se prekuvaju, treba da se kuvaju manje od 10 minuta, bez obzira na marku.

Od skuvanih špageta ocedimo vodu i unutra dodajemo prženo povrće.

Dobro promešamo i dodajemo pileće grudi u špagete. Ponovo promešamo i poslužujemo špagete sa piletinom i povrćem.

Pogledajte i razlike između belih i braon špageta i u tačno koliko vode da kuvamo špagete.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti