Način pripreme
Piletina se iseče na tanke trake i ostavi da se marinira u sosu od 100 ml ulja, sirćeta, 1 kašičice šećera, aleve paprike, bibera, kumina, origana, čubra i 1 kašičice soli
Crni i beli luk se oljušte i naseckaju na sitno, pa se prže na ulju. Tikvica se opere i narenda - pa se nakon toga ostavi da se voda iz nje ocedi. Šargarepa se oljušti i narenda - zatim se prži sa lukom i belim lukom.
Kada šargarepa omekša, dodaje se oceđena tikvica i sve se zajedno prži. Dodaje se 1 kašičica šećera i 1 kašičica soli.
Čim se tikvica zaprži, dodaje se kupus, prži se oko 2-5 minuta, pa se skloni sa ringle.
Marinirana piletina se stavlja u drugi tiganj - zajedno sa marinadom i prži se dok ne dobije zlatastu boju.
Kada su pileće grudi gotove, vodu sa 1 kašičicom soli stavite da provri i skuvaju se špagete, ne treba da se prekuvaju, treba da se kuvaju manje od 10 minuta, bez obzira na marku.
Od skuvanih špageta ocedimo vodu i unutra dodajemo prženo povrće.
Dobro promešamo i dodajemo pileće grudi u špagete. Ponovo promešamo i poslužujemo špagete sa piletinom i povrćem.
Pogledajte i razlike između belih i braon špageta i u tačno koliko vode da kuvamo špagete.