Način pripreme
Operite škampe pod tekućom vodom i osušite kuhinjskim papirom. U dubljoj posudi pomešajte brašno, kukuruzni skrob, prezle, alevu papriku, beli luk u prahu, crni luk u prahu, sušeni origano (ili majčinu dušicu), so i biber.
U posebnoj posudi umutite jaje i pomešajte ga sa mlekom. Svaki škamp prvo umočite u testo (jaje i mleko), a zatim ga dobro uvaljajte u mešavinu brašna i prezli.
Zagrejte dovoljno ulja u dubokom tiganju na srednjoj do jakoj vatri.
Pržite škampe u porcijama, pržite ih oko 2-3 minuta sa svake strane ili dok ne postanu zlatne i hrskave.
Izvadite škampe i stavite ih na kuhinjski papir da se ocedi višak ulja.
Poslužite vruće hrskave pikantne škampe uz omiljeni sos (npr. slatko-kiseli sos, čili sos ili sos od belog luka).
Takođe naučite kako da očistite škampe i koji su začini dobri za škampe.