Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Zalogajima od svinjskog vrata tiganju sa tri vrste luka

Zalogajima od svinjskog vrata tiganju sa tri vrste luka

ažurirano:
Denis BiserovDenis Biserov
Šegrt
408131
Zalogajima od svinjskog vrata tiganju sa tri vrste luka
Fotografije: Denis Biserov
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
1
"Ukrasite svinjski vrat u zalogajima u tiganju grančicom mladog luka i preporučujem pivo ili čašu vina. Prijatno."

Potrebni sastojci

  • svinjski vrat - 350 g
  • mladi luk - 4 veze
  • praziluk - 2 stabljike
  • luk - 1 srednja glavica
  • beli luk - 2 čena
  • peršun - 1/5 veze
  • maslinovo ulje
  • maslac - 10 g
  • pivo - 50 ml
  • so
  • biber
  • ljuta aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Počinjemo tako što sitno iseckamo tri vrste luka, beli luk i peršun, a zatim šniclu od vrata isečemo na kockice srednje veličine i lagano začinimo solju, biberom, ljutom ili slatkom alevom paprikom.

Kada se proprži u tiganju i dodamo luk, dodaćemo još začina.

Sada uzimamo tiganj i stavljamo ga na jaku vatru, dodajući masnoću (maslinovo ulje ili ulje).

Kada se tiganj zagreje, šniclu stavljamo unutra i pečemo na visokoj temperaturi da može da se zatvori i zadrži sokove unutra, a ne da se kuva.

Pržite oko 5 minuta dok ne porumeni i dodajte tri vrste luka i dodajte još začina, kuvajte još 5 minuta dok se luk dobro ne uprži.

Sada dodajemo beli luk i peršun i kuvamo 2 minuta šniclu i luk, da puste arome, a dodajemo i pivo - da meso bude mekše.

Kada ispari, dodajte maslac i ugasite vatru.

Uzimamo tanjir i sipamo jelo unutra. Imajte na umu da bi trebalo da ima malo sosa.

Zalogaje od svinjskog vrata u tiganju sa tri vrste luka ukrasite grančicom mladog luka i preporučujem pivo ili čašu vina. Prijatno :)

Pogledajte još recepata za savršene šnicle od svinjetine, kao i tačno koja jela da napravite sa svinjskim vratom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: