Način pripreme
Počinjemo tako što sitno iseckamo tri vrste luka, beli luk i peršun, a zatim šniclu od vrata isečemo na kockice srednje veličine i lagano začinimo solju, biberom, ljutom ili slatkom alevom paprikom.
Kada se proprži u tiganju i dodamo luk, dodaćemo još začina.
Sada uzimamo tiganj i stavljamo ga na jaku vatru, dodajući masnoću (maslinovo ulje ili ulje).
Kada se tiganj zagreje, šniclu stavljamo unutra i pečemo na visokoj temperaturi da može da se zatvori i zadrži sokove unutra, a ne da se kuva.
Pržite oko 5 minuta dok ne porumeni i dodajte tri vrste luka i dodajte još začina, kuvajte još 5 minuta dok se luk dobro ne uprži.
Sada dodajemo beli luk i peršun i kuvamo 2 minuta šniclu i luk, da puste arome, a dodajemo i pivo - da meso bude mekše.
Kada ispari, dodajte maslac i ugasite vatru.
Uzimamo tanjir i sipamo jelo unutra. Imajte na umu da bi trebalo da ima malo sosa.
Zalogaje od svinjskog vrata u tiganju sa tri vrste luka ukrasite grančicom mladog luka i preporučujem pivo ili čašu vina. Prijatno :)
Pogledajte još recepata za savršene šnicle od svinjetine, kao i tačno koja jela da napravite sa svinjskim vratom.