Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Zalogajima od svinjskog vrata tiganju sa tri vrste luka

Zalogajima od svinjskog vrata tiganju sa tri vrste luka

Denis BiserovDenis Biserov
Početnik
19352
Zalogajima od svinjskog vrata tiganju sa tri vrste luka
Fotografije: Denis Biserov
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
1
"Ukrasite svinjski vrat u zalogajima u tiganju grančicom mladog luka i preporučujem pivo ili čašu vina. Prijatno"

Potrebni sastojci

  • svinjski vrat - 350 g
  • mladi luk - 4 veze
  • praziluk - 2 stabljike
  • luk - 1 srednja glavica
  • beli luk - 2 čena
  • peršun - 1/5 veze
  • maslinovo ulje
  • maslac - 10 g
  • pivo - 50 ml
  • so
  • biber
  • ljuta aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Počinjemo tako što sitno iseckamo tri vrste luka, beli luk i peršun, a zatim šniclu od vrata isečemo na kockice srednje veličine i lagano začinimo solju, biberom, ljutom ili slatkom alevom paprikom.

Kada se proprži u tiganju i dodamo luk, dodaćemo još začina.

Sada uzimamo tiganj i stavljamo ga na jaku vatru, dodajući masnoću (maslinovo ulje ili ulje).

Kada se tiganj zagreje, šniclu stavljamo unutra i pečemo na visokoj temperaturi da može da se zatvori i zadrži sokove unutra, a ne da se kuva.

Pržite oko 5 minuta dok ne porumeni i dodajte tri vrste luka i dodajte još začina, kuvajte još 5 minuta dok se luk dobro ne uprži.

Sada dodajemo beli luk i peršun i kuvamo 2 minuta šniclu i luk, da puste arome, a dodajemo i pivo - da meso bude mekše.

Kada ispari, dodajte maslac i ugasite vatru.

Uzimamo tanjir i sipamo jelo unutra. Imajte na umu da bi trebalo da ima malo sosa.

Zalogaje od svinjskog vrata u tiganju sa tri vrste luka ukrasite grančicom mladog luka i preporučujem pivo ili čašu vina. Prijatno :)

Pogledajte još recepata za savršene šnicle od svinjetine, kao i tačno koja jela da napravite sa svinjskim vratom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: