Sambusa

JuliyaJuliya
Pomoćnik kuvara
4711612k
Sambusa
Fotografije: Juliya
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
6
"Sambusa - ukusne pite sa iznenađenjem, koje će vas preneti u arapski svet."

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 6 komada, fine
  • piletina - 200 g
  • luk - 1 glavica (velika)
  • beli luk - 1 - 2 čena (po želji)
  • ulje - 2 kašike
  • kravlji maslac - oko 50 g
  • susam - 2 kašičice
  • korijander - 1/2 kašičice
  • kumin - 1/2 kašičice
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte ulje i propržite sitno seckani crni luk.

Dodajte sitno seckanu piletinu i beli luk i mešajte oko 5 minuta.

Zatim skinite tiganj sa vatre, dodajte začine i promešajte.

Uzmite koru za pitu i premažite je istopljenim maslacem.

Presavijte koru na trećine da biste napravili dugačku traku.

Na jedan kraj stavite oko 1 kašiku nadeva, savijte u trougao i tako nastavite do kraja.

Trouglaste pite poređajte u pleh, premažite maslacem, pospite susamom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.

Sambusa - ukusne pitesa iznenađenjem, inspirisane arapskom kuhinjom.

Probajte i druge naše pite sa gotovim korama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: