Način pripreme
Operite pirinač, skuvajte ga i prebacite u veliki tanjir.
U posudi pomešajte vodu, sirće, so i šećer i ugrejte smesu u mikrotalasnoj da se šećer ugreje.
Prelijte pirinač i promešajte.
Isecite tofu i oljušteni krastavac na duge ivice.
Oljuštite i izgnječite avokado sa krem sirom i sipajte u kesu ili špric.
Isecite nori kore na dva dela, uzmite polovinu kore nori i stavite je na foliju.
Podelite list na 4 dela.
Rasporedite pirinač preko kore, ostavite oko 1 cm i okrenite list tako da pirinač bude odozgo.
U najbliži kraj stavite krem, nakon toga tofu i krastavce i uvijte u rolat.
Pospote susamom i ponovo uvijte tako dase susam zalepi po ukusnom sušiju.
Isecite rolat na 8 delova.
Ponovite sa preostalim sastojcima do kraja suši sa tofuom.
Pročitajte takođe ove trikove za ukusan suši ili pogledajte kako se priprema pirinač za suši.