Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Pitice»Razvučene pitice na tiganju

Razvučene pitice na tiganju

ValeriaValeria
Šef kuhinje
24599643
Razvučene pitice na tiganju
Fotografije: Valeria
2 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
9
"Savetujem vam da preklopljene domaće pite pustite da se malo odmore 10 minuta - biće lepše i vazdušastije."

Potrebni sastojci

  • prosejano brašno - 400 g i još malo za dodatno mešenje
  • so - 1/2 kašičice
  • šećer - 1/2 tsp.
  • topla voda - 250 ml
  • sirće - 1 kašika
  • ulje - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte 400 g brašna i dodajte mu prvo so i šećer, pa vodu, sirće i ulje. Umesite testo.

Prebacite na radnu površinu i nastavite da mesite, dodajući još malo brašna. Testo treba da bude mekano, ali ne lepljivo. Ostavite testo pokriveno krpom ili zatvoreno u posudi da odmara 15 minuta.

Zatim ga premesite i podelite na 9 jednakih delova, dobije se oko 80 gr.

Napravite pogačice, stavite ih na pleh i obilno premažite uljem. Pokrijte pogačice krpom i ostavite da odstoje oko 30 minuta. Lepo je imati silikonsku prostirku za mešenje, ali i pult će poslužiti.

Uzmite veknu testa i počnite da je razvlačite rukama, opet premažite malo ulja sa obe strane. Nastavite da razvlačite testo, dok ne napravite veliki pravougaonik.

Ako se negde iskida, ne brinite. U sredinu stavite izmrvljeni sir. Dodajte po svom ukusu, može i više ili manje. Zatim preklopite domaće pitice kao što je prikazano na snimku i fotografijama.

Savetujem vam da savijene pite pustite da se malo odmore /5-10 minuta/, ponovo ih pokrijte krpom. Biće lepše i vazdušastije.

Ali ako nemate vremena, možete ih ispeći odmah. Peku se na zagrejanom i suvom tiganju sa obe strane. Na kraju, tople pitice premažem kravljim maslacem i poslužim ih sa ljubavlju.

Ako vam se dopada recept, probajte naše druge recepte za pite sa sirom ili ukusne pite na tiganju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: