Način pripreme
/undefined Paprike se izdube, operu i na više mesta izbuše viljuškom.
Zatim sitno iseckamo luk, šargarepu i papriku.
U tiganju zagrejte ulje i propržite luk, šargarepu i papriku. Kada povrće omekša, dodajte opran i očišćen pirinač, seckani i oljušteni paradajz i crvenu papriku. Propržite ih i dodajte pola čaše vode.
Pustite da se pirinač provri. Kada voda ispari, dodajte mleveno meso, posolite, pobiberite i sklonite sa ringle. Dobro promešajte da se mleveno meso i pirinač dobro pomešaju.
Na kraju dodamo peršun i počnemo da punimo paprike. Nakon punjenja, svaku papriku potopite u brašno. Ređajte ih u pleh, posolite odozgo i pokrijte paprike vodom.
Odozgo isecite drugi paradajz i stavite u rernu. Kad su paprike gore zapečene, okrećemo ih da se zapeku i sa druge strane.
Kada voda ispari i punjene paprike se ispeku, pripremite fil. U posudi slomite jaja i umutite ih, dodajte kiselo mleko i ponovo umutite. Posolite i prelijte. Vraćamo u rernu da ispečemo preliv.
Kada je preliv za punjene paprike pečen, isključite i poslužite.
Prijatno uz ove punjene paprike u rerni sa prelivom!
Ako volite punjene paprike, probajte naše druge predloge za paprike punjene pirinčem, ukusne posne punjene paprike ili klasiku - paprike punjene pasuljem.