Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjene paprike»Punjene paprike u rerni sa prelivom

Punjene paprike u rerni sa prelivom

GenovevaGenoveva
Kuvar
51171k
Punjene paprike u rerni sa prelivom
Fotografije: Genoveva
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"Od jutra nas muči jedno filozofsko pitanje - ako niste pripremili paprike sa prelivom, da li ste zaista napravili ukusne punjene paprike"

Potrebni sastojci

  • paprike - 12 - 13 komada
  • mleveno meso - 150 g
  • luk - 1 glavica
  • pirinač - 1 šolja
  • šargarepa - 1 komad
  • paradajz - 2 komada
  • crvena paprika
  • so
  • biber
  • čubar
  • peršun
  • brašno - 2 kašike
  • za preliv
  • jaja - 4 komada
  • kiselo mleko - 1/2 kofice
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

/undefined Paprike se izdube, operu i na više mesta izbuše viljuškom.

Zatim sitno iseckamo luk, šargarepu i papriku.

U tiganju zagrejte ulje i propržite luk, šargarepu i papriku. Kada povrće omekša, dodajte opran i očišćen pirinač, seckani i oljušteni paradajz i crvenu papriku. Propržite ih i dodajte pola čaše vode.

Pustite da se pirinač provri. Kada voda ispari, dodajte mleveno meso, posolite, pobiberite i sklonite sa ringle. Dobro promešajte da se mleveno meso i pirinač dobro pomešaju.

Na kraju dodamo peršun i počnemo da punimo paprike. Nakon punjenja, svaku papriku potopite u brašno. Ređajte ih u pleh, posolite odozgo i pokrijte paprike vodom.

Odozgo isecite drugi paradajz i stavite u rernu. Kad su paprike gore zapečene, okrećemo ih da se zapeku i sa druge strane.

Kada voda ispari i punjene paprike se ispeku, pripremite fil. U posudi slomite jaja i umutite ih, dodajte kiselo mleko i ponovo umutite. Posolite i prelijte. Vraćamo u rernu da ispečemo preliv.

Kada je preliv za punjene paprike pečen, isključite i poslužite.

Prijatno uz ove punjene paprike u rerni sa prelivom!

Ako volite punjene paprike, probajte naše druge predloge za paprike punjene pirinčem, ukusne posne punjene paprike ili klasiku - paprike punjene pasuljem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: