Način pripreme
Očistite i operite pileće batake.
U šerpu dodajte ulje i kada je vruće dodajte piletinu. Zapržite batake sa svih strana. Luk isecite na rebarca, a šargarepu na sitno.
Očistite semenke i oštećenja sa dunja i isecite na deblje režnjeve 1/6 ili 1/8.
Zatim izvadite meso i u istu šerpu dodajte luk i propržite i dodajte šargarepu. Začinite solju, alevom paprikom i biberom.
Dodajte lovorov list, listiće majčine dušice i čen belog luka isečenog na kriške.
Dodajte pileće batake, paradajz pire, belo vino i komadiće dunje.
Ostavite jelo sa piletinom da se krčka na laganoj vatri 30 minuta.
Prilikom serviranja piletinu sa lukom i dunjama pospite prethodno seckanim peršunom.
Pogledajte još kako da napravite ukusnu svinjetinu sa jabukama ili naučite za šta su korisni listovi dunje i zašto bi trebalo da pijemo više soka od dunje.