Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Piletina sa lukom i dunjama

Piletina sa lukom i dunjama

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4561412k
Piletina sa lukom i dunjama
Fotografije: Mina Dimitrova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Piletina sa lukom i dunjama je recept, koji potpuno transformiše ukuse sezone"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 700 g, donji deo
  • luk - 600 g
  • dunja - 4 komada
  • šargarepa 1 komad
  • ulje - 4 kašike
  • belo vino - 1 šolja
  • beli luk - 3 čena
  • paradajz pire - 3 kašike
  • majčina dušica - 2 grančice
  • peršun - nekoliko grančica
  • lovorov list - 2 komada
  • aleva paprika
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i operite pileće batake.

U šerpu dodajte ulje i kada je vruće dodajte piletinu. Zapržite batake sa svih strana. Luk isecite na rebarca, a šargarepu na sitno.

Očistite semenke i oštećenja sa dunja i isecite na deblje režnjeve 1/6 ili 1/8.

Zatim izvadite meso i u istu šerpu dodajte luk i propržite i dodajte šargarepu. Začinite solju, alevom paprikom i biberom.

Dodajte lovorov list, listiće majčine dušice i čen belog luka isečenog na kriške.

Dodajte pileće batake, paradajz pire, belo vino i komadiće dunje.

Ostavite jelo sa piletinom da se krčka na laganoj vatri 30 minuta.

Prilikom serviranja piletinu sa lukom i dunjama pospite prethodno seckanim peršunom.

Pogledajte još kako da napravite ukusnu svinjetinu sa jabukama ili naučite za šta su korisni listovi dunje i zašto bi trebalo da pijemo više soka od dunje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: