Piletina sa lukom i sajderom

27/01/2018
"Osim za piće, sajder se može koristiti i za kuvanje. Pogledajte ovaj recept, čiji će vas ukus ostaviti bez reči!"
Priprema10 min.
Kuvanje55 min.
Ukupno65 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano92
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 4 komada
  • crni luk - 4 glavice
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • origano - 1 kašičica
  • začin za piletinu - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • med - 2 supene kašike
  • kečap - 2 supene kašike
  • masline - 50 g
  • maslac - 20 g
  • sajder od jabuke - 200 ml
  • pileći bujon - 200 ml
  • biber
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i isecite luk na polumesec.

U posudu stavite kečap, začin za piletinu, majčinu dušicu, origano, biber i alevu papriku.

Promešajte i sa ovom smesom namažite batake.

Namažite pleh za pečenje maslinovim uljem i u njega stavite meso, sa strane dodajte luk i masline.

Između svakog buta stavite komadić maslaca, meso prelijte mesom i sipajte bujon i sajder.

Pokrijte pleh aluminijumskom folijom, stavite u ugrejanu rernu na 180 stepeni i pecite meso 40 minuta, nakon toga ga izvadite, skinite foliju i ponovo vratite u rernu.

Pecite batake još 15 minuta, dok ne dobiju lepu boju.

Meso servirajte sa lukom, maslinama i prelijte ukusnom sosom od pečenja.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar