Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Slana pita»Slana pita sa karfiolom i pečurkama Šimeji (Shimeji)

Slana pita sa karfiolom i pečurkama Šimeji (Shimeji)

Stanislava ValkovaStanislava Valkova
Inovator
14850851
Slana pita sa karfiolom i pečurkama Šimeji (Shimeji)
Fotografije: Stanislava Valkova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Najdelikatnija slana pita sa karfiolom i pečurkama se topi u ustima i može se jesti i topla i hladna."

Potrebni sastojci

  • karfiol - 1 mala glavica
  • šimeji pečurke - 100 g
  • brašno - 2 šolje
  • prašak za pecivo - 10 g
  • kisela pavlaka - 400 g
  • jaja - 4 komada (srednja veličina)
  • mladi luk - 3 stabljike
  • so
  • biber - po ukusu
  • maslac
  • maslinovo ulje - za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

U velikom tiganju prodinstajte seckani luk i šimeji pečurke na mešavini maslaca i maslinovog ulja.

Karfiol iseći na cvetove i blanširati u kipućoj slanoj vodi 3-4 minuta. Izvadite i ohladite u hladnoj vodi, pa ocedite višak vode i dodajte luku i pečurkama.

Začinite solju i sveže mlevenim biberom. Ostavite da se ohladi.

Umutite jaja sa solju žicom, dodajte kiselu pavlaku, prašak za pecivo i koliko je potrebno brašna.

Sipajte polovinu testa u nauljeni pleh. Na testo stavite fil i prelijte ga drugom polovinom testa. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok ne porumeni.

Najdelikatnija slana pita sa karfiolom i pečurkama se topi u ustima i može se jesti i topla i hladna.

Slane pite su brz i lak način za pripremu ukusnih peciva sa raznim filovima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: