Način pripreme
Počnite tako što ćete napraviti testo za pitu. Pomešajte brašno, so i šećer. Dodajte maslac i umesite u mrvičasto testo.
Kada konzistencija postane mrvičasta, dodajte vodu i umesite meko, ali ne lepljivo testo. Gotovo testo umotajte u foliju i ostavite u frižideru.
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Pržite luk i mleveno meso do zlatne boje. Sipajte obe vrste bujona. Narendajte šargarepu i dodajte je u mleveno meso. Dodajte kukuruz i grašak. Kuvajte dok tečnost ne ispari.
Skuvajte jaja.
Od gotovog testa razvucite dve kore iste veličine. Jednu koru stavite u nauljeni pleh, podižući je da prekrije ivice pleha.
Stavite prepolovljena jaja u sredinu.
Sipajte gotovu smesu i ravnomerno rasporedite fil. Pokrijte drugom korom i dobro zatvorite da fil ne iscuri.
Pecite slanu pitu 45-50 minuta ili dok ne porumeni.
Bogata slana pita od mlevenog mesa je spremna.