Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Hrskava orada natur u rerni

Hrskava orada natur u rerni

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4601442k
Hrskava orada natur u rerni
Fotografije: Mina Dimitrova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Poslužite hrskavu oradu natur u rerni uz prilog i piće, koje odgovara prilici"

Potrebni sastojci

  • orada - 2 komada
  • limeta - 1 komad
  • majčina dušica - 4 grančice
  • beli luk - 2 čena
  • biber
  • maslinovo ulje
  • selen
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Riba se opere, očisti se od iznutrica, škrge i rep se iseku i ribe se osuše papirnim ubrusima.

Dijagonalni rezovi se prave na 3-4 mesta.Orada se začini solju i biberom sa svih strana.

Posipa se osušenim selenom.

Limeta se preseče na dve polovine. U svaku ribu se ubace dve grančice majčine dušice, jedan čen belog luka, isečen na kriške i sve se preliva sokom od pola limete.

Prelivaju se maslinovim uljem i dobro umotaju u papir za pečenje.

Stavljaju se u pleh, takođe obložen papirom za pečenje. Riba se peče na 220 stepeni u zagrejanoj rerni 25-30 minuta.

Poslužite hrskavu oradu natur u rerni uz prilog i piće koje odgovara prilici :)

Pogledajte i kako da očistimo oradu i koje vino je pogodno za oradu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: