Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Tart»Galet sa speltom, kruškama i bademima

Galet sa speltom, kruškama i bademima

JuliyaJuliya
Pomoćnik kuvara
5081692k
Galet sa speltom, kruškama i bademima
Fotografije: Juliya
2 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
5
"Galet sa speltom, kruškama i bademima neodoljivog ukusa i prijatnog slatkog mirisa. Okuplja sve oko stola."

Potrebni sastojci

  • speltino brašno - 120 g belo
  • šećer - 40 g + 2 kašičice
  • kravlji maslac - 60 g + 1 kašika
  • so - prstohvat
  • kruška - 1 komad (velika)
  • bademi - 6 kašika (mleveni)
  • sok od limuna - 1 kašika
  • kora od limuna - 1 kašičica
  • med - 2 kašike
  • cimet - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Brašno pomešajte sa šećerom i prstohvatom soli, dodajte hladan maslac isečen na kockice i trljajte dok se ne formiraju mrvice.

Dodajte 2-3 kašike hladne vode, sakupite testo u lopticu, oblikujte pljosnati disk, umotajte u foliju i stavite u frižider oko 30 minuta.

Oljuštite krušku i isecite je na tanke kriške.

Ohlađeno testo razvijte oklagijom na papiru za pečenje u krug, pospite sa 4 kašike badema i korom limuna.

Rasporedite kruške za kolač i poprskajte ih sokom od limuna.

Pomešajte 2 kašičice šećera i cimet i pospite preko slatkog tarta.

Preklopite krajeve, premažite ih medom i pospite galet preostalim bademima.

Pecite galet sa speltom, kruškama i bademima u zagrejanoj rerni na 190 stepeni oko 30 minuta. Ovaj jesenji desert je vrh!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: