Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pečena bundeva»Bundeva punjena sirevima i medom

Bundeva punjena sirevima i medom

Petya StoinevaPetya Stoineva
Početnik
13641186
Bundeva punjena sirevima i medom
Fotografije: Petya Stoineva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Predjelo punjena bundeva sa sirevim i medom serviramo toplo, servirano u posebne tanjire i ukrašeno svežom majčinom dušicom."

Potrebni sastojci

  • male žute bundeve - 4 komada
  • mocarela - 50 g
  • čedar - 50 g
  • gorgonzola - 50 g
  • orasi - 3 supene kašike
  • slanina - 4 kriške
  • maslinovo ulje - 4 kašičice
  • med - 4 kašičice
  • sveža majčina dušica - 4 struka
* merne jedinice

Način pripreme

Koristimo donji deo bundeve.

Izvadimo kašikom unutrašnjost i pečemo u rerni 15 minuta.

Sireve isečemo na kockice i sa tom smesom punimo zapečene bundeve. Ukrašavamo trakama slanine, izmrvljenim orasima, medom i majčinom dušicom.

Posipamo sa malo maslinovog ulja i pečemo ponovo 10 minuta.

Predjelo bundevu punjenu sirevima i medom serviramo toplo, servirano u posebne tanjire i ukrašeno svežom majčinom dušicom.

Pogledjate još da li se deblja od bundeve i za šta je korisna bundeva.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: