Način pripreme
Rerna - 170 stepeni ventilator
Dno tepsije prečnika 26 cm i 5-6 puta se premaže četkom sa ukupnim maslacem.
U posudi umutite jaja žicom, dodajte pavlaku, šećer, koru od limuna i vanilu. Sve izmešati žicom i ostaviti na stranu.
Kore se otvaraju i okreću uskom stranom prema nama.
Uzmite koru i premažite je maslacem. Na vrh stavite drugu koru i premažite je maslacem. Dve kore se savijaju u harmoniku, uvijaju kao puž i stavljaju na sredinu tepsije.
Na isti način slede i ostale kore, 2 po 2 se premažu, oblikuju u harmoniku i uvijaju oko prvih u tepsiji, dok se ona ne napuni.
Preko slatke pite namažite preostali maslac.
Peče se na 170 stepeni sa ventilatorom dok lepo ne porumeni - oko 20 minuta.
Izvadite iz rerne i ravnomerno sipajte smesu od jaja.
Po vrhu rasporedite borovnice i lagano ih utisnite između kora (ja sam koristila smrznute borovnice. Dobro je ako se koriste veće borovnice, ja sam imala 70 g krupnih, što mi nije bilo dovoljno i dodala sam još, ali od sitnijih).
Vraća se voćna pita u rernu i peče se još 30 minuta.
Kada se ohladi, pita sa borovnicama i limunom posipa se šećerom u prahu za dašak raskoši.
Pogledajte još ideja za grčku pitu i kako pravilno zamrznuti borovnice.