Način pripreme
Prva stvar koju treba da uradimo za ovaj kolač sa grožđem jeste da operemo grožđe, da ga podelimo na polovinice i da ga očistimo od semenki.
Zatim u posudi umutimo jaja sa šećerom. Istopimo maslac.
Pomešamo sodu za hleb sa kiselim mlekom i mešamo. Dodajemo maslac, kiselo mleko sa sodom, vanilu i cimet u jaja umućena sa šećerom.
Ponovo mešamo.
Zatim postepeno dodajemo prosejano brašno i mešamošpatulom.
Pripremamo pravougaoni kalup za hleb, premazujemo ga maslinovim uljem, stavljamo papir za pečenje koji takođe podmazujemo maslinovim uljem i sa malo brašna.
Sipamo smesu unutra i lepo zagladimo. Uvaljamo grožđe u šećer i ređamo na kolač.
Pečemo u rerni na 180 stepeni 30-40 minuta.
Štapićem ili čačkalicom za zube proveravajte da li je gotovo. Kada se kolač sa grožđem ispeče, ostavljamo ga da se blago ohladi, premeštamo na odgovarajući poslužavnik i posipamo šećerom u prahu i serviramo.
Neka vam je slatko!
Pogledajte još kako se pravi pekmez od grožđa i kako grožđe utiče na holesterol.