Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Đuveč»Grašak sa svinjetinom u đuvečari

Grašak sa svinjetinom u đuvečari

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
327931k
Grašak sa svinjetinom u đuvečari
Fotografije: Zlatina Jelyazkova
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
4
"U đuvečari će se danas pripremati grašak sa svinjetinom"

Potrebni sastojci

  • grašak - 2 šolje, zamrznut
  • svinjetina - 1 kg
  • mladi luk - 1 veza
  • paradajz - 2 komada
  • aleva paprika
  • biber
  • so
  • ulje
  • bujon - 1 tegla, od mesa
  • voda
* merne jedinice

Način pripreme

Grašak se sipa u đuvečaru.

Meso se iseče na komade. Dodaje se u đuvečaru.

Paradajz i luk se očiste i operu. Isecite paradajz na male kocke. Luk je sitno naseckan.

Dodaju se ostalim proizvodima. Dodajte oko 2 kašičice aleve paprike i malo ulja.

Začinite solju i biberom. Sipajte bujon i promešajte.

Po potrebi se dodaje voda. Zatvara se poklopcem.

Grašak sa svinjetinom se peče dok meso ne bude gotovo.

Ako volite grašak, obavezno probajte našu janiju sa graškom ili piletinu sa graškom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: