Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Piletina sa bundevom

Piletina sa bundevom

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4561412k
Piletina sa bundevom
Fotografije: Mina Dimitrova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
3
"Pileće meso i bundeva - neočekivano ili sasvim u skladu sa ovom ukusnom kombinacijom"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 700 g
  • bundeva - 500 g
  • luk - 1 glavica
  • praziluk - 2 struka
  • pečurke - 150 g
  • vino - 100 ml
  • masline - 100 g bez koštica
  • paradajz pire - 1 kašika
  • ulje - 2 kašike
  • lovorov list - 2 komada
  • aleva paprika
  • ljuta aleva paprika
  • biber
  • kari
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Pileći bataci se skuvaju. Koža se uklanja i meso se skida sa kostiju

Crni luk i praziluk se sitno iseckaju. U dubljem tiganju se zagreje masnoća i dodajemo luk i praziluk.

Zatim isečemo pečurke na male kriške i dodamo ih. Očišćenu bundevu isecčemo na kockice.

Dodajte bundevu u tiganj i promešajte. Prelijte vinom, začinite začinima, dodajte masline i paradajz pire.

Po potrebi dodajte malo vode. Zatvorite poklopcem i ostavite na laganoj vatri 15 minuta.

Piletinu bez kostiju stavite u šerpu, sipajte svo povrće, dobro promešajte.

Zapecite piletinu sa bundevom u umerenoj rerni dok tečnost potpuno ne ispari.

Pogledajte i koji začini su pogodni za bundevu i šta kuvati sa rendanom bundevom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: