Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorba sa lopticama od mesa»Čorba sa ćuftama sa telećim mlevenim mesom i povrćem

Čorba sa ćuftama sa telećim mlevenim mesom i povrćem

ZoriZori
Guru
8882835k
Čorba sa ćuftama sa telećim mlevenim mesom i povrćem
Fotografije: Zori
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Prijatno sa mojom ukusnom čorbom sa ćuftama sa telećim mlevenim mesom i povrćem, koja savršeno ide uz ukusni domaći hleb"

Potrebni sastojci

  • teleće mleveno meso - 500 g
  • ulje - 50 ml
  • luk - 1 glavica
  • praziluk - 1 struk
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • šargarepa - 1 komad
  • paškanat - 1 koren
  • crvena paprika - 1 komad
  • celer - 1/2 šolje
  • bujon od povrća - 1, 5 l
  • pirinač - 5 supenih kašika, blanširan
  • jaje - 1 komad
  • kiselo mleko - 1/2 šolje
  • sveže mleko - 1/2 šolje
  • sok od limuna - od 1/2 limuna
  • peršun - 1/4 vezice
  • so
  • crni biber
  • kumin
  • čubar
* merne jedinice

Način pripreme

Mleveno meso se prebacuje u posudu. Začinjava se solju, crnim biberom, kuminom i čubrom po ukusu.

Dodaje se 1 supena kašika blanširanog pirinča, belance umućeno u penu, 1/4 izrendane šargarepe i 1/4 izrendane glavice luka. Lepo se umesi rukama i ostavlja se na jednu noć u frižideru da se začini. Zatim se vlažnim rukama oblikuju male ćuftice za čorbu. Ostavljaju se sa strane.

U odgovarajućoj šerpi se zagreva ulje i postepeno se dodaje očišćeno i sitno naseckano povrće, posuto sa malo soli - crni luk, beli luk, praziluk, šargarepa, paškanat, crvena paprika i celer.

Dodaje se i malo vrućeg bujona od povrća, uz periodično mešanje dok se povrće dinsta. Sipa se polovina vrućeg bujona od povrća i čim tečnost uzavri, unutra se ubacuju ćufte.

Smanjuje se ringla i ostavlja se da vri otprilike 25 minuta. Zatim se dodaje ostali blanširani pirinač i bujon i čim čorba sa ćuftama ponovo uzavri, sklanjamo šerpu sa ringle.

Za zapršku u posudu sipamo 1-2 kutlače bujona iz čorbe, sačekamo da se malo ohladi i u njoj mutimo kiselo mleko, sveže mleko, žumance i usitnjeni čen belog luka.

Dodajemo u čorbu uz neprestano mešanje. Na kraju posipamo sitno naseckanim svežim peršunom.

Prijatno sa mojom ukusnom čorbom sa ćuftama sa telećim mlevenim mesom i povrćem!

Pogledajte takođe koji su savršeni začini za čorbu sa ćuftama, kao i kako se pravi zaprška za čorbu sa ćuftama ili probajte klasičnu čorbu sa ćuftama za ljubitelje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: