Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Sarme»Sarme sa telećim mlevenim mesom i slaninom

Sarme sa telećim mlevenim mesom i slaninom

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2434k257
Sarme sa telećim mlevenim mesom i slaninom
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 3
12/12/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
165 min.
Porcije
10
"Evo ovo su sarmice za gladne ljude"

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - spoljašnji listovi 2 srednje glavice kupusa
  • teleće mleveno meso - 800 g
  • pirinač - 1 šolja
  • slanina - 1 komad
  • luk - 1 srednja glavica
  • biber - prstohvat
  • aleva paprika - prstohvat
  • lovorov list
  • piment - po želji
  • so - po ukusu
  • sok paradajza - 250 ml
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

U ulju pržite sitno iseckani luk i pirinač, nakon čega dodajete mleveno meso, deo soka od paradajza i začine po ukusu.

Mešate dok se ne dobije homogena smesa i dok mleveno meso ne promeni svoju boju, nakon čega skidate sa vatre.

Od pripremljene smese i dodatih malim komada slanine oblikujete srednje ili male sarme koje ređate u šerp, tako što na dno stavljate krupno iseckan kiseli kupus iz unutrašnjosti glavica kupusa.

Pritiskate porcelanskim tanjirom, zalivate čorbom od kupusa, vodom i preostalim sokom od paradajza.

Stavljate na ringlu na tihu vatru na otprilike 2 sata.

Sarme sa telećim mlevenim mesom i slaninom mogu da se zapeku u rerni ili da se serviraju sa sosem prema vašem ukusu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: