Način pripreme
U kaserolu stavite šećer i vodu za sirup.
Dodajte vanilu i kuvajte 10-15 minuta nakon što uzavri.
Malo pre nego što isključite ringlu dodajte sok od 1/2 limuna. Ostavite sirup da se ohladi. U posudi umutite belanca sa šećerom u penu, postepeno dodajte polovinu ulja, kiselo mleko i kokosovo brašno, na kraju dodajte prašak za pecivo.
Ratluk isecite na komade. Uzmite jednu koru, rasecite po dužini na dva dela.
Svaki polovinu nauljite i presavijte na dva dela po dužini. Na tako dobijenu traku u jedan kraj stavite malu kašičicu nadeva sa komadom ratluka i presavijte krej trougla.
Počnite naizmenično da slažete strane dok traka ne nestane i dok se ne dobije trouglasta pitica.
Tako nastavite sa ostalim korama. Poređajte male pitice gusto u tepsiju rerne.
Pecite slatku tursku pitu sa ratlukom na 180 stepeni otprilike 25 minuta ili dok se ne dobije prijatna boja. Nakon pečenja zalijte hladnim sirupom. Pitice pospite kokosovim brašnom. Ostavite da se ohladi i upije na jednu noć.
Pogledajte još kako se pravi slatka grčka pita i saznajte koja je razlika između bureka i gibanice.