Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pitice»Turska pita sa mlevenim mesom i prazilukom

Turska pita sa mlevenim mesom i prazilukom

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4561412k
Turska pita sa mlevenim mesom i prazilukom
Fotografije: Mina Dimitrova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Najmirisnija i ukusna pita iz turske kuhinje se pravi po ovom isprobanom receptu."

Potrebni sastojci

  • fine kore za pitu - 400 g
  • jagnjeće mleveno meso - 500 g
  • praziluk - 2 struka
  • beli luk - 1 čen
  • paradajz pire - 1 supena kašika
  • čubar - 2 kašičice
  • jaja - 1 komad
  • kravlji maslac - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Strukovi praziluka se očiste, naseckaju na kolutiće i dinstaju na malo kravljeg maslaca. Dodaje se beli luk i mleveno meso. Sve so dobro zaprži uz mešanje da se mleveno meso ne pretvori u grudvice.

Sipajte malo vode. Dodajte paradajz pire i začinite začinima čubrom, solju i crnim biberom. Ostavite nadev da se ohladi do sobne temperature.

Dodajte jaje i umesite nadev. Uzmite jednu koru za pitu, namažite je sa malo istopljenog kravljeg maslaca, presavijte je na dva dela po dužini.

Stavite nadev u jedan kraj i uvijte u rolat. Nastavite i sa ostalim turskim piticama. U suvom tiganju poređajte četiri pitice sa mlevenim mesom i zapecite svaku piticu sa četiri strane. Servirajte pitu dok je topla, ali ne vruća.

Turska pita sa mlevenim mesom i prazilukom će se dopasti svakom ljubitelju bureka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: