Način pripreme
Praziluk se oljušti i žilavi unutrašnji listovi se iseku na veoma sitno. Braon pečurke se operu i iseku zajedno sa panjićima na sitne kocke.
Ljute paprike se očiste od semenki i drški i iseku se na sitno. Peršun se zajedno sa krhkijim drškama iseče na sitno.
Svi sastojci se pomešaju sa mlevenim mesom, dodaje se so, biber, kumin i zamese se dobro u posudi.
Pokriva se folijom za sveže čuvanje i ostavlja se u frižider bar na 1 sat.
Mokrim rukama se uzima po oko 140 g mlevenog mesa i oblikuju se velike spljeskane ćuftice. Ispeku se na roštilju sa drvenim ugljem ili na dobro zagrejanom elektirčinom roštilju.
Peku se dok se ne formiraju jasno izražene lente sa obe strane ćuftca.
Serviraju se u veselom društvu domaće carske turšije uzčašu ohlađene rakije.
Prijatno i nazdravlje!