Turska pica sa mlevenim mesom

22/01/2019
"Jedintvena pica koja može naterati Italijana da se rasplače od zavisti "
Priprema30 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno75 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano870
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • testo
  • brašno - 1 šolja
  • voda - 1/2 šolje
  • sveži kvasac - 5 - 6 g
  • so - 1 prstohvat
  • šećer - 1 prstohvat
  • nadev
  • mleveno meso - 100 - 150 g
  • luk - 1 mala glavica
  • paprike - 1 komad, crvena
  • paradajz - 1 komad, crvena
  • biber
  • peršun
  • začini - po ukusu
  • ulje
  • garnirung
  • paradajz - roze, zreo
  • limun - kriške
  • ljute paprike - 1 komad
  • jogurt
* merne jedinice

Način pripreme

Zamesimo testo od sastojaka za testo i ostavljamo da nadođe dok pripremamo nadev.

Za nadev koristimo luk, papriku, isečene na sitne komade i pržimo dok ne omekšaju, dodajemo mleveno meso i izgnječimo, pržimo dok se ne izmrvi, posolimo i stavljamo začine po ukusu, sitno isečen paradajz bez ljuske.

Pržimo dok ne ostane na masti i dok ne dobije zlatnu boju.

Skidamo sa vatre i ostavljamo da se ohladi.

Nadošlo testo razvučemo u namazan pleh i stavljamo nadev.

Pečemo u ugrejanoj rerni na 200-240 stepeni oko 15 minuta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar