Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Prlenke»Tanki hlepčić na meraklijski način

Tanki hlepčić na meraklijski način

Velichka ShtarbanovaVelichka Shtarbanova
Šef kuhinje
258571k
Tanki hlepčić na meraklijski način
Fotografije: Velichka Shtarbanova
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
1
"Aromatični alaminut, koji možete pripremiti za nekoliko minuta koristeći gotovo testo"

Potrebni sastojci

  • gotovo testo - 250 g
  • maslac - 50 g
  • sir - 150 g
  • kačkavalj - 150 g
  • mladi luk - 2 - 3 struka
* merne jedinice

Način pripreme

Ostavite testo na sobnoj temperaturi da se odmori.

Na lagano pobrašnjenoj podlozi oklagijom ga razvijte u oblik kruga i stavite u prethodno nauljeni pleh.

Ostavite na toplom mestu oko 20 minuta.

Odozgo izmrvite sir, narendajte kačkavalj na krupno.

Mladi luk očistite, operite i dobro ocedite od vode. Naseckajte luk i pospite ga po hlepčiću.

Stavite komade kravljeg maslaca na vrh. Prlenku pecite na 200 stepeni dok ne porumeni.

Napomena: Hlepčić možete ukrasiti drugim zelenim začinima po vašem ukusu.

Prijatno!

Pogledajte i kako možete da pripremite odličnu fokaču ili ukusan tanki hleb.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: