Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Hrskavi pohovani listići koprive

Hrskavi pohovani listići koprive

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5281523k
Hrskavi pohovani listići koprive
Fotografije: Sevdalina Irikova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Divno predjelo ili meze od koprive za ledeno hladno pivo."

Potrebni sastojci

  • kopriva - 150 g velikih vrhova
  • biljna masnoća - za prženje
  • Za pohovanje
  • belanca - 3 komada
  • pivo - 1 šoljica
  • brašno - 2 kašike
  • brašno od leblebije - 1 kašika
  • kukuruzno brašno - 2 kašike
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • nana - 1 kašičica, suva
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovo predjelo koristimo veće vrhove i listove koprive.

Prelijemo je hladnom vodom i ostavimo sat vremena. Dlake na biljci zadržavaju prašinu i dobro je prethodno namočiti je u vodu. Isperemo koprivu kroz dve ili tri vode, koristeći rukavice za tu svrhu.

Stavljamo je u cediljku da se ocedi voda, a zatim je osušimo u pamučnoj krpi.

Dobra smesa za pohovanje je ona, koja pokriva sveže i lagano, a da ne upija masnoću prilikom prženja sastojaka.

U odgovarajuću posudu prosejemo brašno sa praškom za pecivo. Začinimo solju, prstohvatom bibera i izmrvljenom suvom nanom.

Umutimo belanca sa pivom.

Da bi smo dobili dobru smesu za pohovanje svetle boje i hrskave teksture, dobro je da odstoji jedan dan u frižideru.

Sastojke mešam postepeno u blenderu, tako da u smesi nema nerastvorenog brašna.

Smasa za pohovanje je vazdušasta, konzistencije gustog testa za kolač.

Pre pohovanja listova koprive, treba da se uverimo da je temperatura masnoće odgovarajuća.

Umačemo ih sa obe strane u smesu i pržimo dok lepo ne porumene.

Hrskave užitke stavljamo na papirne ubruse da upiju višak masnoće.

Odlično predjelo ili meze za ledeno hladno pivo.

Ako imate koprivu pri ruci, obavezno probajte našu supu od koprive ili naučite kako kopriva pomaže kosi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: