Način pripreme
Očistite pomorandžu i limun, skinite im tanke opne i stavite ih u šerpu, dodajte pečenu bundevu i napravite pire.
Stavite lonac na šporet, dodajte šećer po ukusu i nakon što smesa provri, kuvajte na tihoj vatri oko 10 minuta, mešajući.
Uklonite posudu sa vatre i ostavite da se ohladi.
Pleh obložite papirom za pečenje i premažite ga uljem.
Umutite jaja sa šećerom.
Dodajte prosejano brašno, promešajte i sipajte testo u tepsiju. Poravnajte i pecite u rerni zagrejanoj na 190 stepeni oko 10 minuta.
Gotovu patišpanj koru okrenite na čist papir za pečenje, uklonite stari papir, umotajte patišpanj zajedno sa papirom i ostavite da se ohladi.
U posudi umutite krem sir i oko 150 g smese od bundeve.
Preko ohlađenog patišpanja rasporedite preostalu smesu od bundeve, na nju premažite smesu od krem sira i uvijte u ukusan slatki rolat.
Ostavite rolat oko 2-3 sata.
Po želji rolat od patišpanja sa kremom od bundeve pospite šećerom u prahu.
Pogledajte i kako da napravite čokoladni rolat ili probajte naš rolat sa slatkom.