Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Tiramisu»Tiramisu sa mnogo krema

Tiramisu sa mnogo krema

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4561402k
Tiramisu sa mnogo krema
Fotografije: Mina Dimitrova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
8
"Tiramisu sa mnogo krema - savršen i veoma delikatan desert sa maskarponeom."

Potrebni sastojci

  • Za krem
  • jaja - 5 komada
  • šećer - 150 g, kristal
  • maskarpone - 500 g
  • rikota - 250 g
  • krem sir - 200 g, prirodni
  • slatka pavlaka - 250 g
  • vanilin šećer - 1 pakovanje
  • limontus - 1 prstohvat
  • kafa - 150 ml + 80 ml svežeg mleka, za prelivanje
  • piškote - 350 g
  • za posipanje
  • kakao - 2 kašike
  • nescafe - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Proizvodi za tiramisu treba da budu na sobnoj temperaturi, bez slatke pavlake.

Jaja se odvoje na belanca i žumanca u dve odvojene posude. U belanca se dodaje prstohvat limontusa i umute se u čvrst sneg.

Žumanca se umute sa šećerom do bele boje. U smesu se dodaje maskarpone, rikota, krem sir i vanilin šećer. Sve se umuti u jednoličnu smesu.

Mikserom se umuti slatka pavlaka. U mešavinu žumanaca i šećera pažljivo se dodaje umućena slatka pavlaka i na kraju umućeni sneg od belanaca, a sve se meša drvenom kašikom ili lopaticom.

Gotova kafa se sipa u visoku posudu zajedno sa svežim mlekom. Mleko se pomeša sa kafom u odgovarajućoj posudi. Piškote se nakratko umoče i ređaju u vatrostalnu ili drugu posudu. Odozgo se sipa velika količina krema.

Smesa se porbna i ređa se novi sloj piškota, koje su prethodno umočene u kafu sa mlekom. Na kraju se završava preostalim kremom za tiramisu.

Kakao i neskafe se proseju kroz sito da budu podjednako fini i pomešani. Ostavite u frižideru najmanje 4 sata. Pre serviranja se pospe mešavinom kakaoa i neskafea kolač sa piškotama.

Tiramisu sa mnogo krema - savršen i veoma delikatan desert sa maskarponeom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: