Način pripreme
Proizvodi za tiramisu treba da budu na sobnoj temperaturi, bez slatke pavlake.
Jaja se odvoje na belanca i žumanca u dve odvojene posude. U belanca se dodaje prstohvat limontusa i umute se u čvrst sneg.
Žumanca se umute sa šećerom do bele boje. U smesu se dodaje maskarpone, rikota, krem sir i vanilin šećer. Sve se umuti u jednoličnu smesu.
Mikserom se umuti slatka pavlaka. U mešavinu žumanaca i šećera pažljivo se dodaje umućena slatka pavlaka i na kraju umućeni sneg od belanaca, a sve se meša drvenom kašikom ili lopaticom.
Gotova kafa se sipa u visoku posudu zajedno sa svežim mlekom. Mleko se pomeša sa kafom u odgovarajućoj posudi. Piškote se nakratko umoče i ređaju u vatrostalnu ili drugu posudu. Odozgo se sipa velika količina krema.
Smesa se porbna i ređa se novi sloj piškota, koje su prethodno umočene u kafu sa mlekom. Na kraju se završava preostalim kremom za tiramisu.
Kakao i neskafe se proseju kroz sito da budu podjednako fini i pomešani. Ostavite u frižideru najmanje 4 sata. Pre serviranja se pospe mešavinom kakaoa i neskafea kolač sa piškotama.
Tiramisu sa mnogo krema - savršen i veoma delikatan desert sa maskarponeom.