Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Pečeno jagnje»Jagnje punjeno sa sarmom od iznutrica

Jagnje punjeno sa sarmom od iznutrica

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
326931k
Jagnje punjeno sa sarmom od iznutrica
Fotografije: Viktoria Konstantinova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
300 min.
Ukupno
330 min.
Porcije
10
"Ukusno jagnjeće pečenje sa našom omiljenom sarmom od iznutrica - zadovoljstvo 2 u 1"

Potrebni sastojci

  • jagnje - 12 kg (očišćeno)
  • iznutrice - 1/2 od jagnjeta
  • pirinač - 500 g
  • ulje
  • mladi luk - 1 veza
  • peršun - 1 veza
  • nana - 1 veza
  • mladi krompir - 1 kg
  • biber
  • so
  • bujon - 1 tegla
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro očišćeno jagnje se dobro opere. Stavite polovinu jagnjećih iznutrica u šerpu, bez upotrebe džigerice. Preliju se vodom. Voda se posoli. Stave se da se kuvaju.

Mladi luk se očisti i opere. nasecka se. Kuvane iznutrice iseckaju se na sito.

U tiganj se stavlja ulje i proprže se iznutrice. Kada su spremne, izvae se iz tiganja. Dodajse se mladi luk da se prži. Dodaje se pirinač da se prži. Ponovo se dodaju iznutrice i bujon.

Dodaje se i voda, a tečnosti treba da bude 3 puta više od pirinča. Operu se nana i peršun. Naseckaju se. Kada je pirinač skoro gotov, dodaju se zeleni začini.

Pirinač se ostavlja malo sirov jer će nastaviti da se kuva. Začini se solju i biberom. Jagnje se posoli spolja i iznutra. Puni se nadevom - sarmom od iznutrica. Ušiva se.

Krompir se opere i stavlja ceo u pleh. Posoli se. Odozgo se stavlja jagnje. Koristi se pleh sa poklopcem.

Na jagnje se stavlja maslac. Dodaje se voda. Peče se u slabijoj rerni oko 5 sati. Pre nego što se izvadi iz rerne, skida se poklopac pleha da se jagnje zapeče.

Takođe pogledajte kako se jagnjetina marinira ili naučite kako da napravite jagnjeći ražanj.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: