Način pripreme
Napravite smesu za ćuftice, u posudu stavite mleveno meso, začine i prezle. Razbijte jedno jaje, izrendajte parmezan i dodajte sitno iseckan luk. Sve mesite rukom, pokrijte folijom i ostavite 30 monuta.
Od dobijenog mlevenog mesa oblikujte okrugle ćuftice. Ugrejte maslinovo ulje u tiganju i stavite ćuftice. Pržite ih na srednjoj temperaturi, periodično ih okrećite sa svih strana dok ne dobiju braonkastu boju, oko 15 minuta.
Za to vreme očistite i iseckajte luk na polumesec, u receptu se koristi crveni, ako imate koristite njega, ja sam koristila crni. Pržene ćuftice izvadite i stavite na tanjir sa ubrusom, da se ocedi mast.
U isti tiganj stavite luk, propržite ga dok ne omekša, dodajte so, majčinu dušicu, med i sipajte kašiku balsamiko sirćeta. Promešajte i kuvajte 5 minuta dok ne ispari tečnost. Dodajte ćuftice, promešajte i skinite sa vatre. Servirajte sa svežim peršunom ili korijanderom.