Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Ćufte»Pržene ćuftice sa lukom

Pržene ćuftice sa lukom

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Pržene ćuftice sa lukom
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
5
"Tradicija nalaže da kada pripremate ove neverovatno ukusne teleće ćufice sa lukom i parmezanom, nas pozovete, znate, zar ne"

Potrebni sastojci

  • za ćuftice
  • mleveno meso - 600 g, teleće
  • parmezan - 50 g
  • origano - 1 kašičica
  • biber
  • jaja - 1 komad
  • prezle - 30 g
  • luk - 1 glavica
  • korijander - nekoliko strukova (može i peršun)
  • maslinovo ulje - 1 supena kašika
  • za prženi luk
  • luk - 6 velikih glavica, crni
  • med - 1 supena kašika, tečni
  • balsamiko - 1 supena kašika, beli
  • so
  • majčina dušica
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Napravite smesu za ćuftice, u posudu stavite mleveno meso, začine i prezle. Razbijte jedno jaje, izrendajte parmezan i dodajte sitno iseckan luk. Sve mesite rukom, pokrijte folijom i ostavite 30 monuta.

Od dobijenog mlevenog mesa oblikujte okrugle ćuftice. Ugrejte maslinovo ulje u tiganju i stavite ćuftice. Pržite ih na srednjoj temperaturi, periodično ih okrećite sa svih strana dok ne dobiju braonkastu boju, oko 15 minuta.

Za to vreme očistite i iseckajte luk na polumesec, u receptu se koristi crveni, ako imate koristite njega, ja sam koristila crni. Pržene ćuftice izvadite i stavite na tanjir sa ubrusom, da se ocedi mast.

U isti tiganj stavite luk, propržite ga dok ne omekša, dodajte so, majčinu dušicu, med i sipajte kašiku balsamiko sirćeta. Promešajte i kuvajte 5 minuta dok ne ispari tečnost. Dodajte ćuftice, promešajte i skinite sa vatre. Servirajte sa svežim peršunom ili korijanderom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: