Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pitice»Šupljikava pita sa belim mesom

Šupljikava pita sa belim mesom

IrenaIrena
Početnik
17529678
Šupljikava pita sa belim mesom
Fotografije: Irena
4 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
40
"Jedna odlična ideja za večeru u krugu najdražih. Prijatno!"

Potrebni sastojci

  • Za preliv
  • jaja - 3 kom.
  • jogurt - 250 ml
  • kisela pavlaka - 180 ml
  • ulje - 200 ml
  • brašno - 70 g
  • griz - 70 g
  • prašak za pecivo - 12 g
  • so - prema ukusu
  • Za fil
  • crni luk - 1 glavica
  • mleveno pileće belo meso - 600 g
  • začin - po ukusu
  • biber - 1 prstohvat
  • ulje - za dinstanje luka
  • Ostalo
  • kore za pitu - 500 g
  • susam - za posipanje pite
* merne jedinice

Način pripreme

Crni luk sitno iseći i staviti da se dinsta na zagrejanom ulju. Samleti pileće belo meso i dodati ga luku, pa nastaviti sa dinstanjem. Začiniti i pobiberiti. Kada meso omekša, ostaviti fil da se prohladi.

Za pripremu preliva penasto umutiti jaja, pa dodati sve ostale sastojke i dobro sjediniti.

Potrebno je napraviti tri rolata, a svaki rolat se sastoji od pet kora za pitu. Koru premazati sa malo preliva i preklopiti narednom korom. Postupak ponoviti, a na poslednju koru naneti trećinu fila od mesa.

Formirati rolat, pa ga prebaciti u tepsiju prekrivenu papirom za pečenje. Na isti način napraviti još dva rolata.

Rolate premazati prelivom od jaja i posuti susamom, pa staviti u rernu zagrejanu na 200 stepeni da se peče.

Kada šupljikava pita porumeni izvaditi je iz rerne i prekriti krpom, a nakon što se malo prohladi seći i servirati.

Prijatno uz moju šupljikavu pitu sa belim mesom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: