Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Šnicle»Tanke šnicle od piletine

Tanke šnicle od piletine

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8933253k
Tanke šnicle od piletine3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
4
"Pileće šnicle od bataka za koje se svi potajno nadaju da će ih večerati"

Potrebni sastojci

  • šnicle od pilećeg bataka - 4 komada, bez kože
  • so
  • beli luk - 4 čena
  • biber - 1/2 kašičice
  • sok od limuna - sok od 1 komada
  • vodka - 60 ml
  • maslinovo ulje - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Svaka šnicla od piletine se raširi na dasku i uz pomoć oštrog noža se iseku deblji delovi mesa.

Meso se istuca da bude tanko i oblikuje. Svaki komad mesa se posipa solju i stavlja u marinadu.

Za nju je potrebno u posudi zgnječiti četiri čena belog luka.

U njih se dodaju mleveni biber, sok od jednog limuna, malo votke i dve kašike maslinovog ulja.

Šnicle se stavljaju u marinadu, promešaju se da dobiju ukus sa svih strana i ostavljaju da se ohlade nekoliko sati.

Pecite pileće šnicle od na zagrejanom i nauljenom roštilju oko pet minuta sa svake strane. Jedu se sa zadovoljstvom!

Pogledajte još saveta za oblikovanje šnicli od piletine i kako da odvojite meso od kostiju sa pilećih bataka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: