Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pileći file sa pečurkama u divnom sosu

Pileći file sa pečurkama u divnom sosu

ažurirano:
Pileći file sa pečurkama u divnom sosu
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Jedete i ne možete da se zaustavite - ovaj pileći file sa pečurkama i delikatnim sosom sa pavlakom je tako ukusan."

Potrebni sastojci

  • pileći file - 350 - 400 g
  • ulje - 6 kašika
  • luk - 1 mala glavica
  • beli luk - 2 čena
  • ruzmarin - grančica
  • pečurke - 180 g, iz konzerve, seckane
  • vino - 50 ml, domaće
  • pavlaka za kuvanje - 200 g
  • senf - 1 kašičica
  • marinada - 180 ml pečuraka
  • topljeni sir - 50 g
  • so - po ukusu
  • biber
  • origano
  • prezle - za posipanje mesa
* merne jedinice

Način pripreme

Pileći file isecite na komade i pospite mlevenom morskom solju, biberom i prezlama.

U tiganju zagrejte ulje sa grančicom ruzmarina. Dodajte piletinu, propržite sa obe strane i izvadite na tanjir.

Ako su u ulju ostali crni komadići piletine, uklonite ih viljuškom ili procedite ulje i uklonite ruzmarin.

Luk i beli luk iseći na komade i propržiti u tiganju zajedno sa oceđenim pečurkama.

Posle 2-3 minuta sipajte vino i ostavite da ispari.

U posudi pomešajte pavlaku za kuvanje, senf, so, biber i marinadu iz tegle sa pečurkama.

Vratite meso u tiganj, sipajte krem sos i promešajte.

Kuvati na umerenoj vatri, na kraju dodati komadiće topljenog sira da se istopi.

Nakon 2-3 minuta, pileća janija sa pečurkama je gotova i serviramo porciju posutu biberom i sa toplom fokačom. Za prilog možete poslužiti kuglu dinstanog pirinča ili dinstanog krompira.

Jedete i ne možete da se zaustavite - delikates!

Poslužite pileći file sa pečurkama u divnom sosu uz čašu vina i uživajte!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: