Način pripreme
Pileći file isecite na komade i pospite mlevenom morskom solju, biberom i prezlama.
U tiganju zagrejte ulje sa grančicom ruzmarina. Dodajte piletinu, propržite sa obe strane i izvadite na tanjir.
Ako su u ulju ostali crni komadići piletine, uklonite ih viljuškom ili procedite ulje i uklonite ruzmarin.
Luk i beli luk iseći na komade i propržiti u tiganju zajedno sa oceđenim pečurkama.
Posle 2-3 minuta sipajte vino i ostavite da ispari.
U posudi pomešajte pavlaku za kuvanje, senf, so, biber i marinadu iz tegle sa pečurkama.
Vratite meso u tiganj, sipajte krem sos i promešajte.
Kuvati na umerenoj vatri, na kraju dodati komadiće topljenog sira da se istopi.
Nakon 2-3 minuta, pileća janija sa pečurkama je gotova i serviramo porciju posutu biberom i sa toplom fokačom. Za prilog možete poslužiti kuglu dinstanog pirinča ili dinstanog krompira.
Jedete i ne možete da se zaustavite - delikates!
Poslužite pileći file sa pečurkama u divnom sosu uz čašu vina i uživajte!