Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Pileći bataci sa vlašcem i sotiranim pečurkama

Pileći bataci sa vlašcem i sotiranim pečurkama

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k5125k448
Pileći bataci sa vlašcem i sotiranim pečurkama
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
30/09/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Da samo znate koliko je ukusno, ne bi mogli da spavate i odmah bi ih skuvali"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 2 komada
  • bujon od pečuraka - 1 kocka
  • so
  • ulje
  • pečurke - 300 g pečuraka
  • vlašac - pera
  • soja sos
  • aleva paprika
  • peršun - suv
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite pileće batake od kostiju tako što ćete pažljivo ukloniti meso.

Začinite ih solju, biberom, alevom paprikom i poprskajte soja sosom.

Poređajte ih u odgovarajući pleh.

Poprskajte ih uljem i pecite u zagrejanoj rerni do zlatne boje. Malo pre spremnosti rastvoriti bujon od pečuraka i preliti preko bataka, pa završiti pečenje još 5-6 minuta.

Očistite pečurke i isecite ih na kriške.

Dinstajte ih 10 minuta na vrelom ulju dok ne porumene, a zatim sklonite sa ringle i ocedite višak masnoće.

Gotove batake pospite vlašcem i suvim peršunom.

Dodajte sotirane pečurke i poslužite.

Pileći bataci sa vlašcem i sotiranim pečurkama su gotovi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: