Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Marinirana riba»Marinirana skuša

Marinirana skuša

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8963263k
Marinirana skuša
Fotografije: Albena Asenova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Marinirana riba skuša se čuva u frižideru, a nakon nedelju dana je spremna za konzumaciju."

Potrebni sastojci

  • skuša - 2 komada
  • so
  • sirće - 300 ml
  • lovorov list - 2 komada
  • biber - 10 zrna
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Skuša se očisti. Glave, peraja i rep se uklanjaju. Iseče se na kriške debljine oko 2-3 cm.

Potopi se u vodu dva do tri sata, a zatim osuši i stavi u pleh.

Posipa se solju i tako ostavi jedan dan. Posle toga riba se dobro opere i poređa u drugu posudu. Prelije se sirćetom i ponovo ostavi pola dana.

Skuša se ocedi i poređa u tegle, a između komada se stavlja lovor i biber u zrnu. Po želji se može dodati čen belog luka ili suva ljuta paprika.

Zagrejte ulje u šerpi i dodajte ga u tegle sa ribom.

Marinirana riba skuša se čuva u frižideru, a nakon nedelju dana je spremna za konzumaciju.

Pogledajte i kako se filetira skuša i kako se suši skuša u kućnim uslovima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: