Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Bundevara»Pita od bundeve u kalupu za kuglof

Pita od bundeve u kalupu za kuglof

Pita od bundeve u kalupu za kuglof
Fotografije: Albena Asenova-Piseva
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
6
"Znamo da će ovo biti vaša omiljena pita od bundeve za Badnje veče ove godine - lepota u obliku kolača"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 400 g
  • kravlji maslac - 70 g
  • ulje - 6 kašika
  • pire od bundeve - 1 i 1/2 šolja
  • šećer - 100 g
  • cimet - 1 kašika
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo se sprema fil od izmešanog pirea od bundeve, šećera i cimeta.

Za sam pire dovoljno je prethodno kuvanu ili pečenu bundevu izgnječiti viljuškom.

Količinu šećera dobro je uzeti u obzir prema slatkoći same bundeve.

U nauljenom kalupu za kuglof počinju da se ređaju izgužvane kore za pitu, istopljeni kravlji maslac pomešan sa uljem.

Ponovo dodajte pire od bundeve i kore za pitu. Dakle, dok ne potrošite proizvode. Pita od bundeve se peče na 180 stepeni oko 50 minuta.

Ako počne da gori, prekrijte je aluminijumskom folijom.

Ako želite da bude sočnija, nakon vađenja iz rerne možete je poprskati sa malo gazirane vode.

Gotovu pitu od bundeve u kalupu za kuglof poslužite posutu šećerom u prahu.

Pogledajte i kako lako narendati bundevu za pitu od bundeve, kao i kako pravilno prelivati sirupom pitu od bundeve.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: